HinderpasseringMål 2011

Først litt om hovedmålene til ekvipasjen for sesongen 2011.

…og skulle det dukke opp ting underveis som gjør at vi bør/må endre målsettingene og/eller virkemidlene… ja,så gjør vi det!

…og det måtte vi gjøre. Det viste seg nemlig at Heimer Cup’en gikk i LC og ekvipasjer med start i LA ikke kunne være med. Da ble det BRYK/Agrias Vintercup istedet og ellers en rekke starter på stevner i nærheten.

Det har gått så bra at vi allerede fom. mai har startet LA og ligger således foran skjema mhp. målet om stabilt LA ila. sesongen.

Hvordan
Dressur med SoloFor å nå disse målene har vi lagt en plan! Hovedingrediensene i denne planen er

Trening for instruktør
Hver uke fortsetter vi å ri sprang for  Stian Øglænd og tilsvarende ukentlige dressurtreninger i Våler for Henriethe T.

Matchtrening
Matchtreningen er også viktig, derfor planlegger vi en god del stevnestarter fram mot sommeren. I første halvår vil vi i hovedsak satse på LC og LB for å bygge et godt grunnlag. Deltakelse i Buskerud Rytterkrets’ Vintercup 2011 er også lagt inn i denne planen.

Egentrening
I tillegg kommer selvsagt daglig egentrening hvor variasjon og tilbakemeldinger fra Stian og Henriethe vil bli lagt vekt på. Avhengig av baneforholdene på Brevik vil vi variere mellom banetrening og turer i terrenget med innlagte «øvelser». I tillegg kommer vi nok til – hvertfall i vinterhalvåret når banen kan være vanskelig – legge en lørdags- eller søndagsøkt til et av ridehusene på Mossemarka.

Treningsdagbok
Tror også det er fornuftig at Katja begynner å drodle på en treningsdagbok. Da blir det mer systematikk i treningen samtidig som man kan gå tilbake å se på historikken og om noe bør justeres.


06. okt 2011
Dressurtrening i Våler
FANTASTISK TIME! Solo gikk i form fra første steg og holdt hele timen ut! Masse løsgjørende øvelser, volter, vendinger, sjenkelvikninger, versader, kontrabuer mm. og alt gikk aldeles strålende!

05. okt 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Solo hadde stått en dag og var full av energi. Tok en stund før hun var tilbake til normalen. Katja jobbet og jobbet og etterhvert gikk det bedre. På slutten av timen var Solo tilbake til normalen igjen. Viktig å slappe av og ikke la det bli til en drakamp som Katja taper.

30. sep – 2. okt 2011
L-stevne Hønefoss
Fredag: LA – fire feil, kom helt feil på første hinder, satset for langt ifra og rev bommen med bakbeina på vei ned
Lørdag: LB – Fin og feilfri runde, 73,5 poeng og en super 4. plass!
Lørdag: LB – Enda finere og nok en gang feilfritt med 75 poeng – all time high – en flott 5.  plass og 2 poeng på rankingen.
Søndag: LA – Fin og feilfri runde, meget rask – og frekk – i omhoppingen og FØRSTE plass. 12 nye poeng 🙂
Søndag: MB – Fire hinderfeil, for dårlig fart inn i en kombinasjon og rev b-hinderet, også èn tidsfeil, men resten var veldig bra. Ny, god erfaring!

28. sep 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Fin økt med mye gymnastikkhopping. Nå er vi klare for landsstevne på Hønefoss!

22. sept 2011
Dressurtrening i Våler
Første del av timen ble viet løsgjørende øvelser; volter, vendinger, sjenkelvikninger og versader. Andre del trente ekvipasjen på galloppbytter med ulike øvelser. Det gikk bedre enn sist 😉

21. sep 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Grei time hvor det meste gikk bra. Fokus på å holde jevn fart, opp med dampen fra starten av, ikke raskere og raskere.

17. sept 2011
D-stevne på Blixland
90cm hesteklasse – En flott, rask og feilfri runde ble belønnet med første plass!
100cm hesteklasse – Nok en flott, rask og feilfri runde. I omhoppingen ble det utklassingsseier. Katja/Solo slo neste ekvipasje med 12 sekunder!

15. sept 2011
Dressurtrening i Våler
Henriethe var i Danmark så det ble egentrening på Mossemarka istedet.

14. sep 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Fin trening med mye vekt på gymnastikkhopping og avstander.

08. sep 2011
Dressurtrening i Våler

07. sep 2011
Sprangtrening på Mossemarka

03. sep 2011
D-stevne på Kongsvinger
Fin om enn litt treg runde i LA. Masse tull ifm resultater og premieutdeling … og vi vet at hvertfall at en av ekvipasjene hadde dårligere tid enn Katja/Solo. Mistet plassering og poeng på dette, litt kjipt.
Veldig fin debut i MB! Fokus på riktige rideveier og en god opplevelse, og det ble det. Et marginalt riv og en snau tidsfeil, og Katja var KJEMPEFORNØYD!

01. sep 2011
Dressurtrening i Våler
Etter noen minutters jobbing «falt» Solo på plass og gikk i form stort sett resten av timen. Volter, vendinger, versader i trav og gallopp samt sjenkelvikninger. Både Katja og Solo jobbet bra!

31. aug 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Første innendørstrening for denne sesongen. Fin okt, god flyt, bra rytme. Er vel ikke så mye mer å si enn det.

27.-28. aug 2011
D-stevne på Hønefoss
Vi planla å starte både lørdag og søndag, men Solo kastet en sko etter siste start på lørdag og dette fikk vi ikke fikset på stevneplassen. Vi valgte derfor å dra hjem lørdag ettermiddag og trekke oss fra søndagens starter.
LB – Feilfri i begge faser og en flott tredje plass av 20 startende. Red tre hinder i omhoppingen uten stigbøyle.
LA – 4 feil (riv) og 7. plass av 13 startende, men den definitivt raskeste tiden!

25. aug 2011
Dressurtrening i våler
Kjempefin økt! Katja har virkelig funnet ut av sakene og rir nå Solo bra i form i alle gangarter, noe denne øten var et tydelig bevis på.

24. aug 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Ingen eksperimentering denne gangen og det gikk fint. Solo var definitivt tilbake til sitt vante jeg.

18. aug 2011
Dressurtrening i Våler
WOW! For en økt! Katja fikk ikke noe gratis, men du verden som hun jobbet og du verden som hun fikk svar fra Solo! Supert! …og Henriethe er imponert over hvordan det har løsnet og framgangen i løpet av sommeren. Sliten både ponni og rytter etter endt dyst.

17. aug 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Vi eksperimenterte med ekstra kneputer for å bedre Katjas sits. Det betød at martingal’en ble litt annerledes enn vanlig. Katja mente at Solo reagerte på dette. Vi tok av martingal’en og det gikk mye bedre.

11. aug 2011
Dressurtrening i Våler
…og så var høstsesongen innledet i Våler også med den DEFINITIVT BESTE treningsøkten noensinne! Henriethe så umiddelbart at Katja hadde jobbet godt i sommer og var veldig fornøyd. Ellers gikk timen unna med volter, vendinger, sjenkelvikninger, versader og kontrabuer. Både Solo og Katja var sllitne etter endt dyst.

10. aug 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Da var vi igang med den første sprangtimen i høstsesongen. Mye gymnastikkhopping og avstander. Katja/Solo jobber med galloppbytter. Foran går greit mens utfordringen ligger i å skifte bak. Litt priking på sits og armer idag også. Ellers mye bra!

05.-07. aug. 2011
Landsstevne i Drøbak
Dag 1
LB – Feilfri i begge faser og 3. plass av 21 startende!
LA – Fire feil i første fase – glemte banen og måtte ta en volte :-( – men ellers en veldig fin og rask runde. Synd med den missen! ;-) Nr. 23 av 39 startende.
Dag 2
LA – Feil og Stil – Feilfri med 72,5p. Dette holdt til plassering! 8. plass av 36 startende!
Dag 3
LA – Feilfri i begge faser og nok en plassering, 7 plass (av 27 startende) og gul sløyfe!

03. aug 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Det ble dessverre ikke noe av denne sprangtreninga da Solo tråkket av seg en sko og vi ikke fikk tak i hovslager’n «vår» før dagen etter.

29.-30. juli 2011

Landsstevne i Drøbak
Dag 1
LB – Feilfri og 75p, 2. plass av 10 startende!
LA – Feilfri og 74p, 3. plass av 15 startende!
Dag 2
LA – Feilfri i begge faser og første uplasserte, 4. plass av 12 startende!

27. juli 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Første ‘Stian trening’ på denne siden av midsommer. Godt å komme igang igjen og det ble en fin økt hvor «rusten» ble pusset vekk. Klar for landsstevne!

16.-17. juli 2011
Sprangtrening for Tony Andre Hansen på Kubberød
Dag 1
Fokus på sits, balanse og kontroll. TAH gjorde noen justeringer på sitsen og jobbet med dette gjennom hele økten. Ellers bomarbeid med temposkiftnigner og avstander. Mange gode tips for trening videre hjemme.
Dag 2
Fokus på sits, balanse og kontroll, samt tempoendringer og  avslutninger. Nye tips for egentrening ble det også, og til slutt en ‘bane’ som kombinerte alt man hadde trent på ila. disse to dagene.
Det skal bli spennende å sette tipsene ut i praksis på hjemmebane og se hva som skjer!

07.-10. juli 2011
Sprangstevne i Arendal
Dag 1
LB – Feilfri og en fin 9. plass av 24 startende.
100cm hest – Feilfri i første fase, men for fort og eliminering – fall fra hest – i omhoppingen. 39. av 86 startende.
Dag 2
LB –  Feilfri og en fin 8. plass av 23 startende.
100cm hest – Trøtt og sliten Katja «glemmer» å ri og får fire feil i første fase. 57. av 83 startende.
Dag 3
100cm hest – Rask og feilfri i første fase, men kommer i for stor fart i en sving slik at hun må stanse, gå et skritt bakover og justere retningen. Dermed ble det fire feil, men fram til dette lå ekvipasjen an til en topp ti plassering. 25. av 81 startende.

Vi lærte mye i løpet av dette stevnet, som var det første flerdagersstevnet vi har vært på. Ting vi skal ta med oss videre!

27. – 30. juni 2011
Treningsuke med Lars Rasmussen på Mossemarka
Mandag – Bakkearbeid
Ikke den enkleste dressurponnien, nei! 😉 Katja får tips om ‘stående’ martingal, sits og å ri Solo bakfra.
Tirsdag – Bomarbeid
Fin økt, med fokus på avstander ol. Fortsatt fokus på sits og å ri bakfra.
Onsdag – Sprangtrening
Avstander og kombinasjoner med hindre etterhvert opp mot 120cm. Katja ret med ‘stående’ martingal, og det fungerte forsåvidt, men hun syntes ikke så veldig om det i sprang.
Torsdag – Banetrening
Teknisk vanskelig bane, (NM/GP-nivå). Hinderhøyde 120-135cm. Katja og Solo red banen feilfritt! Lars sa at Katja virkelig burde være stolt av den runden … og det var hun også! 🙂

25. juni 2011
Sprangstevne på Mossemarka
To nye feilfrie runder i hhv. LB og LA innkasserte to fine tredjeplasser. Runden i LB gikk i et greit grunntempo, men i omhoppingen fokuserte nok Katja litt for heftig på (altfor) frekke svinger, slik at man mistet litt fart som man ikke klarte å ta igjen. I LA var svingene snillere og farten litt høyere. Dessverre løsnet martingalen ca halvveis og det virket nok forstyrrende på både hest og rytter, men ingen sure miner av den grunn!

23. juni 2011
Dressurtrening i Våler
Ny fin time. Det tar kortere og kortere tid for Katja å få riktige svar fra Solo. Etter en liten downperiode midt i timen ble det VELDIG bra mot slutten. …og så er det stevne på hjemmebane på lørdag!

19. juni 2011
D-stevne på Blixland
Ny stevnemoro! På D-stevnet startet ekvipasjen i 90cm og 100cm hesteklasser. Det ble to feilfrie runder og i 90cm ble det første plass og i 100cm en andreplass. Kank’e klage!

15. juni 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Fin trening i sommerkvelden. Det ble lagt vekt på å ha FULL KONTROLL over ponnien, både under oppvarming og under hoppingen. Det siste hinderet på den siste ‘runden’ dro Stian opp til friske 135cm. Katja og Solo over med god klaring! Ny pers!

11.  og 13. juni 2011
Landsstevne i Fredrikstad
To FLOTTE og FEILFRIE starter i LB og LA! Det holdt til to supre resultater også. Femte plass i LB (av 26 startende) og Sjette plass (av 62 startende) i LA, rankingpoeng og to, fine gule landsstevne-sløyfer!
Mandag (13.06.) ble ikke noe dårligere. Katja og Solo startet èn klasse; LA og det ble en flott runde. Feilfri i begge faser som endte med en super 5. plass, ny sløyfe og nye poeng på rankinglista!

09. juni 2011
Dressurtrening i Våler
Hva har skjedd?!! Dette gikk jo aldeles fortreffelig! Fokus på å holde Solo i form og ri henne bakfra og fram i bittet, og det funket. Den desidert beste dressurøkten til nå! Vi har gjort en liten justering; lengre stigbøyleremmer.

08. juni 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Fin trening med kun småting å justere. Se opp og fram etter hinderet også, og la Solo få ‘frihhet’ til å ordne opp selv, selv om man kommer litt feil på hinderet. Solo var også tilbake til sitt vanlige, kvikke ‘jeg’ etter noen dager på Kompeet igjen! Landsstevne here we come!

02. juni 2011
Dressurtrening i Våler
Endelig igang igjen! …og det gikk bra! Fokuserte først og fremst om å få solo til å gå i form med volter, vendinger, omstillinger og kontra. Det gikk nærmest over all forventning! Katja må fortsatt jobbe med korte tøyler og sits!

01. juni 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Fin treningsøkt med fokus på gymnastikkhopping og avstander. Ganske mye bedre enn forrige trening (i øsregn) og Katja var strålende fornøyd!

25. mai 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Sprangtreningen på Mossemarka utgikk da Stian var opptatt i jobbsammenheng. Det ble egentrening – sprang – på Brevik istedet.

22. mai 2011
D-stevne i Spydeberg
Fantastisk stevneinnsats. To starter – to førsteplasseringer! I 90cm delte Katja førstaplassen med Malene fra stallen og i 100cm ble det også en strålende seier!

18. mai 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Forferdelig vær! Regn, vind og kaldt… men kanskje greit å trene på det også. Solo hadde en stopp, men ellers greit på tross av veldig dårlig/vanskelig underlag. Baner på 100-110cm.

12. mai 2011
Dressurtrening i Våler
Dressurtreningen gikk ut pga. konfirmasjonsforberedelser/sykdom. Egentrening istedenfor.

11. mai 2011
Sprangtrening på Mossemarka
MYE bedre idag! Masse gymnastikkhopping som gikk veldig fint. God rytme og balanse og ikke èn kommentar på sitsen!

9. mai 2011
Saltilpassing ved Norsk Salsenter
Etterkontroll av salen ved Norsk Salsenter. Solo hadde minsket gjord-målet med fire, fem cm, men ikke endret målene på ryggen. Bra! …for dette betyr at hun har ‘strammet’ bukmusklene! Salen sitter fortsatt riktig på Solo så det var ikke behov for verken justering eller ny sal. Godt for lommeboka!

5. mai 2011
Dressurtrening i Våler
Dressurtreningen gikk ut pga. konfirmasjonsforberedelser/sykdom.  Egentrening istedenfor.

4. mai 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Ifølge Katja en «rævva trening». Kanskje å ta i, men helt klart ikke den beste treningen jeg har sett heller 😉 Mindre pes på sits idag, så det ser ut som fokus på dette på egentrening har båret frukter hvertfall.

1. mai 2011
D-stevne på Kalnes (Sarpsborg)
Katja var klar for LB og LA, litt høyere enn tidligere i år altså, og det gikk aldeles glimrende. Flott, rask, og feilfri ridning i LB og det ble første plass! I LA ble det nok en feilfri runde, men Katja glemte at det var A0 bedømmelse og tråkket ikke på gassen før etter en tre, fire hindere. Uansett var det en flott og feilfri runde, men Katja var litt irritert på seg selv da forglemmelsen hennes nok kostet ekvipasjen noen plasseringer.

28. april 2011
Dressurtrening i Våler
Dressurtreningen utgår da instruktøren ikke har anledning.

27. april 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Lang oppvarming med fokus på «rund» og myk hest i volter. Deretter hopping kryss, og til slutt en ganske avansert bane med brutte linjer og et par kombinasjoner. Katja og Solo hadde dagens beste klaring over en oxer på ca meter’n. Ekvipasjen satset nok litt  langt unna, men svevde over med minst 30cm klaring! Katja var veldig fornøyd og GLEDER seg til helgas stevne i LB og LA!

21. april 2011
Dressurtrening i Våler
Nok en fin time hvor ekvipasjen virkelig fikk kjørt seg. Full fokus på mykhet og å få Solo i form. Det funket ganske bra! Det ble også tid til noen lette kontragalloppøvelser, og i tiden framover vil Henriethe fortsette med ulike galloppøvelser for til slutt å få Solo til å bli enda bedre på galloppbytter.

20. april 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Fin trening med mye stuss- og gymnastikkhopping. Timen ble avsluttet med et par ‘baner»‘ hvor Stian la inn et temmelig høyt sistehinder. Fikk ikke målt nøyaktig, men den øverste bommen lå nok på rundt 115cm. Katja bestemte seg for å starte LB og LA neste stevne!

19. april 2011
Dressur i Våler
Henriette red gjennom Solo i en times økt. Solo var litt stiv til å begynne med, men myknet etterhvert og gikk fint i form. Henriethe mente at hun gikk litt bedre fram for sjenkel, men at Solo må ris med mye bein for å gå i form.

16. april 2011
Sprangstevne Fredriksborg Hestesenter
Første utestevne for sesongen og ekvipasjen red to feilfrie runder; LC og LB. LC var grei nok, men med et par lange svinger som nok gjorde at sløyfa glapp. I LB derimot framviste ekvipasjen sin desidert beste runde til nå og feide inn til en flott 2 plass, bare 17 hundredeler bak første og nesten tre sekunder foran tredje plassen. VELDIG BRA!

14. april 2011
Dressurtime i Våler
Meget god time hvor ekvipasjen virkelig måtte jobbe! Kun fokus på å få Solo myk og i form, og etterhvert løsnet det bra. Både hest og rytter var ganske slitne etter endt time.

13. april 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Vikartrener – Siv Gunhild Waldeland, og en litt annerledes time enn med Stian. Siv fokuserte på detaljer og Katja fikk beskjed om å jobbe med galloppbyttene – raskt i riktig gallopp. Godt grunntempo også, og Katja syntes det gikk FORT!

9. april 2011
Sprangstevne på Hønefoss
Ekvipasjen startet i LC og LB. LC var også finalen i BRYK/Agrias vintercup 2011. Grei runde i LC, 9. plass som også medførte at ekvipasjen ble nr. to totalt i cupen! LB gikk bedre. Flere startende, men en bedre runde av Katja og Solo som endte med en flott 6. plass og gul sløyfe!

Uke 14, 2011
Ingen treninger for instruktør denne uka, men klarsignal fra kiropraktor om at Solo kan brukes som normalt igjen!

30. mars 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Stian var syk så det ble egentrening med litt enkel, lav hopping på Mossemarka istedet. Grei økt hvor Solo var pigg hindersugen.

29. mars 2011
Dressur i Våler
Katja var syk, men vi fikk Henriethe til å ri gjennom Solo. (50 min) Solo kan når rytter kan, men hun trenger mye bein og er en liten ‘nøtt’ å knekke. Uansett en fin økt som Solo hadde godt av.

24. mars 2011
Dressurtime i Våler
Sliter med å få Solo stabilt i form. Sliter også litt med sitsen. (Kan det være salen?) Henriethe red også Solo og etter litt ‘justering’ gikk hun i form. Henriethe likte Solo godt, positiv, arbeidsvillig og med STOR gallopp.

23. mars 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Første sprangtrening etter behandlingsoppholdet og Solo VILLE HOPPE! Oppvarming, gymnastikkhopping og en enkel bane på 70-80cm. Gikk veldig bra!

17. mars 2011
Dressurtime i Våler
Solo hadde stått i to dager (pga. kiropraktorbehandling) og hadde mye ‘overskuddsenergi’. Litt stiv til å begynne med, men myknet litt etter litt. Slo mye mindre med halen under sidebevegelser nå etter behandlingene. Bra!

16. mars 2011
Ingen sprangtrening pga. behandlingsoppholdet.

9. mars 2011
Ingen sprangtrening pga. behandlingsoppholdet.

8. mars 2011
Dressurtime i Våler
Timen ble kansellert da bremsene på hengeren låste seg og vi kom ikke av flekken. Heldigvis skjedde dette bare et par hundre meter fra stallen 😉

Uke 9, 2011
Vi kjører forebyggende kiropraktorbehandlinger på Solo og i uke 9 ble det ingen treninger for instruktør, kun økte skritteturer og bilolightbehandling for maks utbytte.

22. februar 2011
Dressurtrening i Våler
Ekvipasjen jobbet godt og (med hjelp av bl.a. gogg) gikk Solo i form over lengre perioder idag. Godt på med sjenkel gav kraft bakfra og fram til bittet. Den beste timen til nå ifølge Henriethe.

17. bebruar 2011
Sprangtrening på Mossemarka
Flott sprangtrening. Kjørte ‘stevnesimulering’. Først bane på ca 80cm, deretter bane på ca 90 cm og til slutt bane på ca 100cm. Med godt grunntempo hopper Solo dette uten problem.

15. februar 2011
Dressurtrening på Mossemarka
Fortsatt issvuller hos Henriethe, men på Mossemarka var det greit. Grei time. Viktig med SJENKEL! Henriethe påpekte at sjenklene noen ganger kom litt for langt fram.

12. februar 2011
D-stevne sprang i Drammen
På tross av sterk kulde (-20C) ble det to fine og feilfrie runder. 72 poeng i LC og første uplasserte i LB, bare tolv hundredeler bak «sløyfeplassen».

09. februar 2011C
Sprangtime på Mossemarka
Det ble en fin time med Stian. Spesielt siste runde ble gjennomført med veldig fin flyt, god gallopp og flotte hinderpasseringer. Dette ser bra ut før helgens stevne i Drammen! …og sjenkelvikningene sier vel litt om at det fortsatt er forbedringespotensiale i bakkearbeidet 😉

08. februar 2011
Dressurtime i Våler
Dessverre ble timen avlyst. Kondensvann fra taket hadde dryppet ned og frosset på bakken og dannet issvuller…. Ikke trygt å ri på, så det ble en økt på Brevik istedet.

02. februar 2011
Sprangtime på Mossemarka
I følge Katja den beste sprangtimen til nå med Solo. Selv gikk jeg glipp av mesteparten da jeg måtte ut å ‘redde’ bilen på blåholka, men fikk med meg den siste runden. Hindere på over meter’n gikk greit så lenge Katja holdt god gallopp.Det blir det viktig å fokusere på fremover.

01. februar 2011
Dressurtime i Våler
Ekvipasjens desidert beste dressurtime til nå

nature of erectile dysfunction, comprising both organic and viagra pill consistent or recurrent inability of a male to attain and/or.

. Katja red meg gogg og hun får Solo til tider ganske godt i form og bakbeina innunder seg. Sitsen har blitt bedre også, og fremoverleninga som Stian har pirket på var mye mindre fremtredende idag. Henriethe var kjempefornøyd også.

29. januar 2011
Sprangstevne på Sylling
To flotte og feilfrie runder på Sylling. Feil og stil i LC, 68,0 poeng og en finfin fjerdeplass. I LB var det direkte omhopping og nok en gang vartet ekvipasjen opp med feilfri hopping både i grunnomgangen og omhoppingen. En flott runde meg god klaring over alle hindere. Femte plass av 30 startende. VELDIG BRA!

26. januar 2011
Sprangtime på Mossemarka
Fin sprangtime hvor Katja fikk følgende hovedtilbakemelding av Stian:
* Sitt rett i ryggen, bøy albuene og hold dem inntil kroppen.
* Ri godt fram med stor gallopp
* Vent på hinderet
Arbeidsoppgaver på neste stevne!

25. januar 2011
Dressurtime i Våler
Fin dressurtime hvor både hest og rytter gjorde en god innsats. Katja red med gogg som et hjelpemiddel for å få Solo litt lettere i form. Dette etter råd fra Kristin ved Stall Bergan.

23. januar 2011
Sprangstevne på Mossemarka
Ekvipasjen er klar for sitt aller første sprangstevne sammen.
I samråd med trener har vi blitt enige om at Katja og Solo starter i LB, og hvis det går greit der, dvs. at Katja klarer å holde et jevnt tempo i LB, gjør ekvipasjen et forsøk i LA også.

20. januar 2011
Saltilpassing på Norsk Salsenter
Vi var på Norsk Salsenter på Sokna og tilpasset ny sal til Solo. En flott Prestige sal ble resultatet. Les mer her.

19. januar 2011
Sprangtime på Mossemarka
Fin sprangtime igjen. Solo hopper ALT! …og hun er ei dame med fart. Katja jobber nå med å holde en jevn gallopp slik at Solo ikke drar på mellom hinderne. En utfordring på lange, rette linjer, men Katja føler seg trygg og komfortabel. Da lover det godt!

18. januar 2011
Dressurtime i Våler
Nok en dressurtime i Våler. Katja jobber med å lære Solo å kjenne, og det er ikke noe man gjør etter bare en drøy uke! Men det er framskritt å spore og at dette vil bli bra er ganske så sikkert!
Her er noen bilder fra kveldens treningsøkt.

14.-16. januar 2011
Spranghelg på Mossemarka
Dag 1 er unnagjort med vekt på gymnastikkhopping og temporeguleringer. Det gikk fint og Lars – som kjenner Solo litt fra før – sa at Katja har fått en fin ponni!
Dag 2 gikk også fint. Litt mer «banehopping» og den ferske ekvipasjen har fått beskjed om å fokusere på godt bakkearbeid og temporeguleringer (spesielt å holde igjen) i den nærmeste tiden.

12. januar 2011
Sprangtime på Mossemarka
Hvem skulle tro at dette var ekvipasjens første Stiantrening?! Det gikk aldeles fantastisk og det var tydelig at Katja hadde bestemt seg.
Ikke de høyeste hoppene idag, men en ganske så teknisk time med hovedvekt på temposkiftninger og avstander.
Alle var VELDIG FORNØYDE!

11. januar 2011
Dressurtime i Våler
Flott time for Henriethe i Våler. Det  er selvsagt et stykke lerret å bleke med en splitter ny ponni, men den aller første timen var veldig lovende. Det skal bli spennende å følge ekvipasjen utover vinteren og våren!

07. januar 2011
Trening med Kristin Endresen
Vi avtalte en treningstime med Kristin ifm. henting. Greit å få en flying start! Og det ble det. Det var en helt annen og mye mer bestemt Katja som klatret opp på Solo denne gang, og etter en fin oppvarming med øvelser på bakken hoppet ekvipasjen hindere på opp til 110cm. Dette ser lovende ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ta kontakt

Legg inn navn, e-postadresse og din henvendelse. Vi kommer tilbake til deg så snart vi kan!

Personvern

Equus AERIALIS benytter seg av informasjonskapsler (cookies).
For å lese mer om bruken av disse samt hvordan fjerne eller blokkere, les vår policy ang. informasjonskapsler.

Vi jobber med å oppdatere vår side om personvern slik at alt er i henhold til det nye datadirektivet, GDPR. Kort oppsummert kan vi si at vi i tillegg til cookies, ikke samler inn andre data enn de du eventuelt legger inn i et kontaktskjema. Dette for å kunne komme tilbake til  deg ifm. henvendelsen din.