Én (av flere) ulemper om vinteren er at vannet ute i paddocken har en lei tendens til å fryse når kuldegradene drar seg på. …og vi liker ikke helt tanken på at hestene skal stå ute i timevis uten noe å drikke
.
Det finnes heldigvis løsninger. Har du råd kan du cashe ut for flotte frostfrie drikkekar i ulike størrelser og fasonger. Plugg dem til strømnettet og du, nei, hestene, er sikret frostfritt og innbydende vann i utetiden. Men – som sagt – det koster.
For å spare noen kroner har vi laget våre egne drikkekar som funker helt greit. Alt du trenger er følgende….
* En murerbøtte
* En litt større murerbøtte
* To flasker(?) ekspansjonsskum
* Vannfast akryl
* En bit styropor (tror jeg det heter)
* Litt kryssfinér
* Gaffateip
* Noen skruer
Har du i tillegg tilgang til en stikksag, en skrutrekker, en tusj og en stanleykniv skulle resten være plankekjøring.
Og sånn gjør du det…
Skjær ut en ring (hvis murerbøttene dine er runde) av kryssfinéren med ytre diameter er ca lik ytre diameter på den største murerbøtta og med indre diameter slik at den minste bøtta går oppi og blir hvilende på kanten.
Klarer du å skjære ut ringen slik at du får et rundt stykke av kryssfinéren kan du bruke dette stykket som lokk.
Når ringen er klar fyller du den minste bøtta ca 2/3 full med vann og setter den oppi kryssfinérringen. Deretter tømmer du begge flaskene med ekspansjonsskum oppi den største bøtta og passer på å fordele skummet jevnt utover bunnen.
Neste steg er å løfte den minste bøtta med ringen og sette den forsiktig nedi den største bøtta. Da skal den minste bøtta «henge» på ringen og siden den er tung av vannet holder den seg på plass mens skummet ekspanderer
administration and relative cost. viagra generic Smoking.
. Så er det bare å vente…
Vi ventet over natta og skar bort litt av skummet som hadde tøtet utenfor med en stanleykniv. Deretter ble mellomrommene mellom ringen og bøttene forseglet med akryl.
Mens vi ventet på at akrylen skulle tørke laget vi lokk. Vi markerte innerdiameteren til den minste bøtta på styroporen og skar ut med stikksaga. Det ble gjort innendørs, men siden vi fortsatt finner styroporstøv på gulvet anbefaler vi å gjøre om dette til en utendørsaktivitet!
Klé så hele styroporbiten inn i gaffatape og avslutt med å feste den til kryssfinérlokket med fem, seks skruer.
Når akrylen er tørr er det frostfrie drikkekaret ferdig og klar til bruk.
…og så langt har det funket! Nå skal det riktignok sies at det ikke har vært sprengkulde ennå, men når det fylles med godt lunket vann på kvelden er det fortsatt lunk morgenen etter da vi løfter av lokket og de firbeinte er fornøyde.
Det er selvsagt viktig å fylle på med temperert vann hver kveld og sette på lokket, men gjør du det har du nettopp spart et par tusen kroner!