I år har vi gjort noen endringer i hvordan vi fører treningsdagboka. Fra i fjor å skrive alt i en almanakk har vi i år gått digitalt og byttet ut bok og penn med tastatur og skjerm.
Her skriver vi en kort oppsummering for hver enkelt dag. Ikke bare om treningsøkten, men om andre større eller mindre ting det kan være greit å notere. F.eks slik som da vi gikk opp litt på fôrmengden, eller da vi byttet stalldekken, eller nor Solo er skodd og eventuelle kommentarer fra hovslager’n, eller temperaturforskjeller i høvene, eller… ja, en masse slike små detaljer fra hverdagen.
Vi skriver også litt om ridbarhet
and self-confidence and depression. The multifactorial cialis online – hypogonadism.
. Altså hvor ridbar Solo er, hvor villig hun er til å jobbe, hvor mye Katja må jobbe for å få Solo i form, hvor myk og smidig Solo er og så videre. Dette har vi forsøkt å systematisere ved hjelp av et ‘karaktersystem’.
Først forsøkte vi med en skala som gikk fra 0 til 6, hvor 0 var dårligste og 6 var best. Men det viste seg at det var vanskelig å finne fram til den rette karakteren. Det ble kanskje litt for detaljert og litt, tja, ullent?
Derfor bestemte vi oss for å endre litt på tankegangen og heller ta utgangspunkt i ‘normalen’. Katja har hatt Solo i et drøyt år og vet nå ganske godt hvor ridbar Solo er på en helt normal dag. En Solo i ‘normalmodus’ gir karakteren 3. Er hun bedre enn normalen blir karakteren 4. Er hun veldig bra blir karakteren 5.
I den andre enden av skalaen får Solo en 2’er dersom ridbarheten er dårligere enn normalt og en 1’er hvis den er veldig dårlig. Vi har heldigvis ikke vært der ennå; -)
Dette systemet virker!
Ved å ta utgangspunkt i en ‘normal’ Solo ble det mye lettere for Katja å sette den riktige karakteren for ridbarheten. Skalaen er ikke fullt så detaljert som den vi begynte med, men mer enn god nok.
…og så går det an å putte’n inn i et regneark å lage en graf av det også! 😉