Ja, det stemmer. Avgjørelsen er tatt. Bagatell avslutter sportskarrieren sin og trer inn i pensjonistenes rekker.
Eller…
generalised arteriopathy or localised as seen after pelvic buy viagra online Intervertebral disc lesions.
.
Begynnelsen
La oss spesifisere dette en smule og da spoler vi gjerne fem år tilbake i tid. Tilbake til sommeren 2014. Sommeren før vi kjøpte Bagatell. Sommeren vi bestemte oss for at Solo var ferdig med sin karriere på sprangbanen. Sommeren vi bestemte oss for å forsøke å sette føll på Solo.
For å selge Solo kom ikke på tale, men hvordan så vi for oss livet hennes som «pensjonist»? Vi hadde fleipet litt med at å bedekke henne jo var en mulighet. …og slik ble det.
I juli 2014 ble Solo insemintert og hun ble drektig på første forsøk. Deretter flyttet hun til flotte omgivelser på Meltvedt New Forest stutteri i Skien. Der kom Sparkling Diamond – Fia – til verden den 21. juni 2015, for snart fire år siden altså.
Nå er turen kommet til Bagatell!
Ja, vi er gærne, men reisen med Fia har vært så utrolig spennende og lærerik at vi vil ut å reise igjen.
Vår nye reise
Neida, det er ingen impulshandling (denne gangen) Vi har gått noen runder i heimen og flere alternativer har blitt vurdert. Alle med det til felles at vi så for oss Bagatell i en sportslig pensjonisttilværelse.
Etterhvert ble alternativene færre og en inseminering framsto som et slags førstevalg. Men på én betingelse; Katja måtte stå for kostnadene.
Så det har blitt noen timer både på Kiwi og i barnehagen og ganske mange kroner har blitt overført til sparekontoen. Nå ser det ut som om finansieringa er i boks og da har vi trykket på et par knapper og prosessen har startet.
Men denne gangen går vi litt mer systematisk til verks. For ved forrige korsvei, må jeg nok innrømme at det var en større andel av impulshandling som lå til grunn. Det eneste, vel, ihvertfall det viktigste, kriteriet var at hingsten måtte være stor! For mammaen, Solo, var jo ponni – joda, makset og med mye hest i farslinjen – men vi ville jo at resultatet skulle bli en hest og ikke ponni. Så da falt valget på hingsten Captain Hook. En stor hingst som også hadde gått 145cm klasser.
Resultatet ble altså Fia, som har blitt hest med sine nå vel ca 158cm i mankehøyde. Og selv om hun er liten, hopper hun fint allerede og når fram både på linjene og i kombinasjonene. Vokser fortsatt gjør hun også!
Hvilken hingst?
Men tilbake til Bagatell. Som sagt ønsker vi denne gangen å gjøre det litt mindre impulsaktig så for en liten tid tilbake luftet vi våre tanker for «vår» veterinær Per Martens for å høre hvilke tanker han hadde om saken.
Én ting var han hvertfall rimelig klar på. For med både Quite Easy og – ikke minst – Quidam de Revel i linjene skulle det ikke mere fransk blod inn! Nei, her burde vi lete etter noe (mye) mer ridbart, noe vi definitivt ikke var uenige i. For det er ingen tvil om at Bagatell har arvet noen av «innstillingene» til Quidam de Revel… på både godt og vondt. 😉
Nei, Per mente at det kunne være fornuftig å se etter både ridbarhet og sprangkapasitet for da mente han at blandingen kan bli veldig spennende. For hvis avkommet eventuelt får en fin blanding av ovennevnte egenskaper fra hingsten og Bagatells positive sider kan dette smake av fugl.
Men hvilken hingst kunne passe til våre ønsker, slik at resultatet ble et avkom med de rette egenskapene?
Nok en gang hadde Per et forslag, nemlig hannoveranerhingsten Lordanos.
I denne hingsten mente Per at vi kunne finne nettopp de egenskapene vi var ute etter og burde være en spennende match med Bagatell.
Så da var det ut på nettet da vet du, og kjøre i gang noen Google-søk. …og da fant vi mye spennende! 😛
Først noen bilder, for hingsten har definitivt utseendet med seg. 😉
Deretter litt fakta….
- Holstein dam line 776
- e. Landos, Ahorn Z, Calypso I, Ramiro
- Født: 1993
- Oppdretter: Heiko Büttner
- Godkjent: Oldenburg, Oldenburg-International, Hanover, Holstein, Westphalia, southern German associations, Berlin-Brandenburg, Saxony-Anhalt, Belgia, Danmark, Frankrike, Italia, Sverige, Sveits, Østerrike, Tsjekkia og stort sett alle andre på forespørsel.
- Stasjon 2019: Hof Sosath
- Fri fra WFFS
…og han beskrives som følger..
.
«…Lordanos började sin karriär med att vinna nästan 40 hoppklassor för unghästar. Han gjorde succé i 1.40m- och 1.50m-klassarna och tog hem ett antal Grand Prix segrar i otroliga 11 år. Lordanos har vunnit svår-klass hoppning med alla tre ridande medlemmar av Familjen Sosath, Janne, Gerd och Hendrik. Han har även gått en höjdhoppningsklass med dottern där han hoppade felfritt på en 2 meter hög mur. 2013 blev Lordanos utsett av United States Equestrian Federation (USEF) till bästa avelshingst inom hoppning i USA.
Lordanos har en otrolig karaktär, enastående ridbarhet och var en stor talang som tävlingshäst. Han har lämnat ett stort antal mycket framgångsrika avkommor och han är ansedd som en av världens bästa avelshingstar. Han är bl a fader till stoet Perina som kom 2:a vid Holsteiner championatet 2003, Lord Weingar som var bästa hopphäst i Vechta 2003, Lissabon som vann 30-dagarstestet i Münster-Handorf och Loredano som vann 30-dagarstestet i Neumünster 2003. Vid Oldenburger bruksprovet 2004 var 2:an efter Lordanos och vid hopp-championatet i Warendorf hade Lordanos tre avkommor i final bland 5-åringarna and sonen Lumos vann championatet för 6-åringar. 2014 vann Lordanos’ 9-åriga avkomma Lordan FEI HITS Desert Classic samt USD 33,500 med Nayel Nassar i sadeln.
Lordanos kommer från den välkända och mycket profilerade ”Ramiro linjen” 776 som förärver prestation och talang. Fadern Landos är efter den imponerande hingsten Lord. Landos möderne representerar det mycket intressanta Calypso I- och Capitano-blodet. På Lordanos möderne finns morfadern Ahorn Z som är efter den internationella hopphingsten Almé Z och Heureka och som har producerat många hopphästar för topp sporten. I tredje led finns Calypso I som är fader till några av de bästa dressyr- och hopphästarna i världen. Även blodslinjerna från hingsten Cottage Son xx är mycket dominerande hos Lordanos.
Lordanos fader Landos och hans moder Ashley är båda från Holsteinerlinjen 776. Denna blodslinje är känd för att producera sportshästar i toppklass som hingstarna Calvados I och II, Cortino I och II, Captain Incipit, Lord Incipit, Lauritz J, Rossini, Toledo och den kända och den betydelsefulla hingsten Ramiro. …»
(Kilde: Tullstorp Dressage Stable AB)
På Hippomundo.com finner vi også totalt 31 (registrerte) avkom som har gått 1.60m og en hel haug andre som også har gått meget høye klasser. Det borger for kvalitet på sprangbanen, og hvis du vil lese mer om Lordanos er han bare et lite Google-søk unna.
Snart inseminering
Som for Solo vil inseminering og alt som hører med skje hos Per Martens på Ekra Gård. I løpet av en uke eller to, frakter vi Bagatell til Ekra og så er det bare å krysse fingrene for at hun tar seg, gjerne på første forsøk, forblir drektig og føller en gang i mai neste år!
Den nye reisen vår følger du såklart i minste detalj her på Equus AERIALIS!
…og helt til slutt en liten videosnutt av Lordaos fra 2007!