Pop-corn: De første to ukene

…og slik går nå dagene…

Som vel allerede nevnt skulle vi i de tre første ukene leie Pop-Corn to ganger om dagen. Hver leieøkt skulle vare hvertfall en halvtimes tid. I tillegg skulle han gjennom strekkeøvelser både sideveis, nedover og oppover.

Heldigvis er PC glad i gulrøtter og med disse som motivasjon strakk og tøyde vi ham fra side til side, fikk ham til å bøye hodet godt ned mellom beina og til slutt klatret jeg opp på en krakk og holdt gulrota høyt opp i været slik at han fikk strukket seg oppover også.

Pop-Corn ute i paddocken igjen
Pop-Corn ute i paddocken igjen

Disse strekkeøvelsene skulle forhindre dannelse av arrvev, holde hesten myk og smidig i nakke og ryggparti samt å opprettholde, eller aller helst øke bevegeligheten i de samme partiene. På litt sikt var det tydelig at smidigheten økte og PC fikk tak i gulrøttene sine selv om de ble holdt på steder han virkelig måtte strekke seg for å få tak i.

På clinic med Svensk Hästrehab for å lære mer om Equibodybalance
På clinic med Svensk Hästrehab for å lære mer om Equibodybalance

Ellers var vi i full gang med leiingen. Heldigvis hadde vi timet operasjonen slik at vi hadde påskeferien til hjelp til å komme i gang. …og kom i gang gjorde vi. Hver eneste dag var vi i stallen, gjerne to ganger og Pop-Corn fikk sine to halvtimeslange leieøkter. Hvis været var fint, gikk vi utendørs. Hvis det var dårlig gikk turen under tak i ridehuset.

Etterhvert fant jeg ut at en fin måte å holde framdriften hans i gang på var å snurre snora på longeringspisken rundt selve pisken og holde den langsetter hesten. Da hadde jeg mulighet til å bruke enden av pisken som hjelper for å få Pop-Corn frem. For jeg ser jo at tretti runder i ridehuset kan bli kjedelig. 😉

Her fjerner vi stingene
Her fjerner vi stingene

Etter to uker var det også på tide å ta stingene. Ingen grunn til å tilkalle veterinæren, dette klarte vi selv. Med nyinnkjøpt neglesaks og pinsett skred vi til verket. Brita klippet og dro ut tråden mens jeg holdt Pop-Corn opptatt foran med et knippe gulrøtter.

Gikk så fint, så! …og i løpet av noen minutter var alle stingene fjernet!

Equiband
Equiband

Nå var det etterhvert på tide å hente fram Equiband’et og la Pop-Corn gjøre seg kjent med det. Equiband består av en sjabrak hvor man kan feste to gummibånd. Det ene båndet går under hestens buk, det andre rundt bakbeina omtrent midt mellom halefestet og hasene.

Hvordan Pop-Corn responderte på Equiband’et kan du snart lese mer om her på Equus AERIALIS, så følg med videre i Prosjekt Pop-Corn!

 

Ta kontakt!

EQUUS AERIALIS
-
R. Amundsensgt. 15
1524 Moss
tel: +47 930 53 101
e-post: equus@aerialis.no
Ta kontakt!

Facebook

Instagram

Pinterest