Første gang under rytter

Etter å ha meldt Fia (og Katja) på unghest-trening med Lasse Berglund fant vi ut at det nok ville være lurt å ha latt Fia få prøve seg på litt bakkearbeid med bommer. …og hvis det gikk bra kanskje forsøke på et bittelite kryss også…?

Så en gang i begynnelsen av oktober tro vi til og la ut et par, tre bommer på bakken i ridehuset sammen med, ja nettopp, et bittelite kryss. Katja var klar og vi satser på at Fia var det også.

Først varmet de opp som vanlig. Fia var fin og ridbar og snart var ekvipasjen klar for utfordringene på bakken!

Hmmmm... Hva er det hvite på bakken?
Hmmmm… Hva er det hvite på bakken?

Første passering av bommen ble nok ingen innertier. Tror ikke Fia helt skjønte at hun skulle over den pinnen på bakken når det var så greit å gå rundt den! Men det tok ikke lang tid før hun skjønte hva Katja ville og dermed bar det over bommen både i skritt, trav og galopp!

Var det over vi skulle?!
Var det over vi skulle?!

Etterhvert gikk det ganske så fint over bommene på bakken. Ja, så fint at Katja gjerne ville prøve å hoppe et lite kryss. Først i trav og kanskje i galopp også. Ok, la oss prøve.

Hva i alle dager er dette?
Hva i alle dager er dette?

Først måtte Fia bort å kikke litt på hinderet. Hva i all verden var dette? …og så en volte, opp i trav og… boing! Fia spratt over.

Oppsann!
Oppsann!

Joda, Fia hoppet hun om enn ikke med den optimale sprangkurven. Men ingen nøling og de kom på et par, tre ganger til før Katja bestemte at det var nok, travet og skrittet av mens jeg ryddet opp hindermateriellet.

…og vi må vel kalle Fia’s første bom- og hindertrening en suksess, for ingenting er lett den aller første gangen. Men dette lover godt og fortsettelsen blir spennende å få være med på!

Ta kontakt!

EQUUS AERIALIS
-
R. Amundsensgt. 15
1524 Moss
tel: +47 930 53 101
e-post: equus@aerialis.no
Ta kontakt!

Facebook

Instagram

Pinterest