Flott helg!

Når ting sitter på bakken ser det slik ut i lufta!
Når ting sitter på bakken ser det slik ut i lufta!

Ja, det er konklusjonen etter 4 x sprangtimer for Tony Andrè Hansen på Mossemarka i helgen!

…og det gjelder ikke bare for våre ekvipasjer, men alle de jeg pratet med i løpet av helgen var enstemmige i sine uttalelser; dette var bra!

For Katjas del er de tre viktigeste tingene å ta med seg videre:

1 – Myke hender

2 – Timing

3 – Rideveier

Myke hender er viktig og la hendene «følge» ponnien. For mye og for harde hender stykker opp ridningen, den blir urytmisk og med varierende tempo.

Så må Katja også fokusere på sin egen timing, dvs. at hun kommer i balanse så raskt som mulig etter hvert hinder, at hun setter den riktige galoppen umiddelbart, at hun gjør seg klar for neste hinder så raskt som mulig. Det gjør underverker for flyten og rytmen på bakkenog dermed også for hoppingen.

Vi fikk også demonstrert – gang på gang – hvor viktig rideveiene er for å få nettopp denne rytmen og å treffe riktig på hvert eneste hinder. Det skal ikke så mange justeringene til på dette før følelsen er der, galloppen blir riktig og stegene sitter. Da blir hoppingen SÅÅÅÅ mye lettere!

Dette er de viktigste tingene vi tar med oss videre utover i en sesong som ser veldig spennende ut og som vi alle gleder oss til!

Ta kontakt!

EQUUS AERIALIS
-
R. Amundsensgt. 15
1524 Moss
tel: +47 930 53 101
e-post: equus@aerialis.no
Ta kontakt!

Facebook

Instagram

Pinterest