Fia løshopper

Ny dag og nye muligheter! I dag var planen å løshoppe med Fia og så snart alle hestene i stallen både hadde fått frokost og kommet ut, bar det ned i ridehuset for å rigge.

Det er litt stash som skal på plass. I dag satset vi på tre hindre, et kryss, en rekk og en oxer. Det betyr åtte hinderstøtter og bommer. Dernest en ti, tolv hinderstøtter til med to rader sperrebånd i mellom for å markere «banen». Til slutt satt jeg tripod’en med mobilkameraet på et passende sted klart til opptak.

Så kom Katja med Fia og etter litt longering var vi klare. Katja skulle løpe i gang Fia, jeg skulle drive henne mot oxeren, mens Brita skulle ta i mot Fia med en godbit i enden av banen.

Fia løshopper
Fia løshopper

Så var vi klare. Den første runden la vi bare bommene på bakken og lot Fia prøve seg. Ikke noe problem. Hun var ivrig og energisk.

Gradvis økte vi høyden på rekk’en og, oxeren. Fia tok det fint og virket fortsatt trygg, komfortabel og ivrig. Ikke så rart det med en bøtte kraftfôr ventende.

Vet ikke helt hvor høyt vi endte opp med oxeren, men vi ga oss etter en flott serie av Fia hvor hun traff spot on på stegene og fløy over den siste oxeren.

Den aller siste serien senket vi bommene ned til ca halvmeter’n for å avslutte lett og med en positiv følelse.

Det gikk uten problemer og så var vi ferdige. Eller… Det vil si, Fia var ferdig. Noen andre måtte rydde opp i ridehuset! 😉

Til slutt en ørliten videosnutt fra dagens løshopping…

Ta kontakt!

EQUUS AERIALIS
-
R. Amundsensgt. 15
1524 Moss
tel: +47 930 53 101
e-post: equus@aerialis.no
Ta kontakt!

Facebook

Instagram

Pinterest